Hive tarjoaa paljon


Sosiaalinen media on erityisen hyvä keksintö, mutta kun sitä hallitsee algoritmit ja vallanhaluiset, ongelmilta on vaikea välttyä. Sen vuoksi monet tietotekniikan koodikieliä taitavat ovat luoneet omat kommunikaatiokanavansa ja laittaneet ohjelmat vapaaseen käyttöön.

Nykyisin yhdellä palvelimella sijaitseva tieto voi kadota saavuttamattomiin, joten hajautetut lohkoketjut ovat kohtalaisen varma paikka tallentaa informaatiota. Puolessa vuodessa Hive-yhteisöön keräytyneet ovat saaneet aikaan korvaavan ohjelman jo melkein kaikille suuremmille alustoille, videoista blogeihin.

Fabo on melko heikossa maineessa, PeakD ajaa saman asian, ilman sensuuria. Kännykällä käyttö on helppoa Ecency ohjelmalla. Dblog ei vaadi koodaustaitoja oman blogin pitämisessä. Wordpress-lisäosa koodaustaitoisille löytyy myös.

Muusikoille ja digitaalisille artisteille on useampi vaihtoehto esitellä luomuksiaan, tuoreimpana erittäin monipuolinen Musiikin löytö-dappi. Omien kuvien merkkaaminen Autentikointi tai NFT galleria sivuilla.

Viihdettä löytyy myös pelien muodossa, dcity on oman kaupungin rakentelua, Rising Star voi kokeilla artistin virtuaaliuraa, Hearthstonen ja vastaavien korttistrategioiden ystäville sopii Splinterlands.

Videopalveluita on mm. Dtube ja Videostriimit. Muutama markkinapaikkakin on jo kehittynyt, Wordpress-lisäosan kanssa on tehty mm. HiveList

Päätökset ovat avoimia kuten kaikki, mitä lohkoketjuun tulee. Koodi on kaikkien luettavissa, kopioitavissa ja kehitettävissä. Hierarkiaa ei äänestettävien valitsijoiden lisäksi ole, kyseessä siis kokeneet ylläpitäjät, jotka ymmärtävät lohkoketjuteknologian päälle paljon.

Tuossa siis pikakatsaus valikoimaan, osallistuminen ei maksa mitään ja sääntö ainoa on Kultainen. Nopein tapa rekisteröityä lienee Suosituslinkistä, sähköpostikontakti ja puhelinnumeroon lähetetään vain kerran varmistuskoodi. Suositus on siitä kätevä, että näen jos joku rekisteröityy, jolloin voin neuvoa alkuun ja vastailla kymysyksiin. Hivesigner on yleisin avainnippu, jolla pystyy näppärästi kirjautumaan näihin aiemmin mainittuihin dappeihin.